ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові прогнозують грозові вихідні

Львівський портал

|

Метеорологи передбачають суттєве погіршення погодних умов. З п’ятниці до неділі у Львові очікуються мінлива хмарність і короткочасні дощі. В окремих районах не обійдеться без злив і граду. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

В суботу хмарна погода з проясненнями. Часом дощі, вранці та вдень сильні дощі. Грози, місцями град. Вітер північний 7-12 м/с, подекуди шквали 15-20 м/с. Температура повітря вночі 11-16°, вдень 17-22°.

В неділю без змін. Хмарно з проясненнями, грози, місцями град. Вітер північно-західний 7-12 м/с поривчастий. Температура вночі 11-16°, вдень 19-24°.

Нагадаємо правила поводження під час грози, щоб не вразила блискавка

Дії при перебуванні просто неба:

(гроза застала вас на вулиці, у полі, в лісі, на річці), то:

Не ховайтеся в невеликих спорудах, хатинах, будинках, наметах, тим більше серед дерев

Краще затаїтись у якомусь заглибленні.

Бігти до сховища слід нешвидко і злегка пригнувшись, а не прямо у весь зріст – розряди контактують із вищими точками, якою і може бути людська голова.

Негайно слід позбавитись усіх металевих предметів, які є на вас чи при вас. Покладіть їх у захищеному місці далі від себе.

Не лягайте на землю, бо тим самим збільшуєте площу ураження розрядом, а краще сядьте, нагнувши голову, щоб вона не вивищувалася над предметами, які оточують вас,

Якщо волосся на голові мовби ворушиться, а то й здиблюється, принаймні так вам видається, теж перейдіть в інше місце, бо тут накопичується електрична присутність, яка може “ПРИТЯГНУТИ” блискавку.

Коли вас застала загроза з довгими, особливо металевими предметами в руках (вудочками і т.д.), не йдіть із ними, а покладіть подалі від себе і перечекайте нагоду.

Під час грози ніколи не торкайтеся металевих споруд і залізних електроопор, опор мостів, дротяних огорож і подібних об`єктів з металу.

Навіть під час невеликої або ж короткочасної грози негайно припиніть прогулянку на велосипеді – веломашину поставте подалі від себе.

Якщо гроза застала вас на човні в річці або ви плавали в цей час, то найбезпечніше – вибратися з води на берег, а якщо це неможливо, то намагайтеся на човні сидіти нерухомо, витягши весла, а вплав слід добиратися повільно, спокійно, не розмахуючи руками.

Дії при перебуванні в приміщенні:

Негайно зачиніть всі вікна, двері, бо протягом можна “СПРОВОКУВАТИ” блискавку.

Перебувайте подалі від вікон, де можливі протяги, електроприладів, взагалі будь-якого металу.

Утримайтеся дзвонити по телефону, але якщо вже біда примусила викликати “ШВИДКУ ДОПОМОГУ” чи пожежну бригаду, то зробіть це одразу ж після чергового розряду, швидко використавши невеличку паузу до наступного.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *