ОСТАННІ НОВИНИ

На формування продовольчого резерву направлено 7 млрд грн

Львівський портал

|

Цього року держава на створення запасів продовольства скерує понад 7 млрд. грн. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, перебуваючи з робочою поїздкою у Житомирській області, інформує прес-служба Мінагропроду.

«Цього року на фінансування аграрного фонду направлено більше 7 млрд. грн. З них 2,2 млрд. грн. – зі спецфонду держбюджету. Ще близько 5 млрд. грн. –  за рахунок розміщення облігацій внутрішньої державної позики. Ці гроші дозволять сформувати потужний державний запас продовольства, який дозволить не лише гарантувати продовольчу безпеку, але й уникнути втручання держави, в першу чергу, в ринок зернових», – повідомив Міністр.

Ще один пріоритетний напрямок державної підтримки АПК – розвиток молочного скотарства. «Зараз ми пропонуємо виплачувати сільгосппідприємствам по 5 тис грн. за кожну прирощену корову продуктивністю більше 4300 літрів», – поінформував Микола Присяжнюк.

За словами очільника Мінагрополітики, обсяги споживання молока в Україні зараз становлять приблизно 9,6 млн. тонн. Ще близько 1,8 млн. тонн експортується у вигляді сирів та іншої молочної продукції. «При цьому потенціал збільшення як внутрішнього споживання, так і експорту є. Тому ми зараз повинні мотивувати селян та виробників для того, щоб зупинити спад поголів’я великої рогатої худоби та наростити обсяги виробництва молока», – зауважив Міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *