ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройшли одні з наймасштабніших за останні 16 років військові навчання

Львівський портал

|

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що у Львівській області, пройшли масштабні військові навчання «Репід Трайдент-2011». Участь у навчаннях взяли закордонні делегації та дипломатичні представники з 13 країн.

За словами організаторів, востаннє такого типу та масштабу навчання проходили ще 1995 році. Сценарій тактичного навчання передбачав дії спеціально створеного багатонаціонального підрозділу. За легендою, його військовослужбовці мали здійснити висадку тактичного повітряного десанту, відшукати та знешкодити незаконні озброєні формування.

Зокрема, на навчальному полігоні змагались у стрибках військові з аеромробільних та повітрянодесантних підрозділів України, Молдови, Канади, Білорусі та США. Майстерність стрибків з парашутом продемонстрували 480 учасників змагань. Особливістю цих змагань стало те, що військові поєднали стрибки зі стрільбою. В Україні таку тактику навчань продемонстрували вперше. Стрибки для учасників змагань завершились благополучно, лише один солдат з американської групи невдало приземлився та отримав травму ноги.

Окрім того, представники офіційних закордонних делегацій в рамках навчання змогли ознайомитись з порядком проведення спеціальної обробки особового складу та техніки підрозділом радіохімічного і бактеріологічного захисту. Спостерігали за проведенням конвою механізованим взводом ЗС Республіки Сербія, заняттями інструкторів з Польщі, навчанням інструкторів з Молдови несенню служби. Українські ж військові інструктори продемонстрували тактичні навчання з використання системи MILES.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *