ОСТАННІ НОВИНИ

До України E.coli ще не добралась – головний держсанлікар

Львівський портал

|

В Україні не зафіксовано жодного випадку кишкових захворювань, що викликані ентергеморагічною кишковою паличкою. Про це під час прес-конференції в медіа-холі УНН сказав Головний державний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко.

“За даними європейського бюро ВООЗ, станом на кінець минулого тижня надійшла інформація про 4 тис. 75 таких випадків, 50 з яких закінчились смертю. На щастя, в Україні жодного випадку захворювань і навіть підозри на захворювання на цю інфекцію не було зафіксовано”, – зазначив А.Пономаренко.

Нагадаємо, учора у Німеччині офіційно оголосили про завершення епідемії, викликаної E.coli.

Жертвами епідемії, що почалася в кінці травня, стали 50 осіб, 48 з них були жителями ФРН. Ще двоє людей померли у Швеції та США; перед захворюванням вони відвідували Німеччину. Всього ж було зареєстровано 4321 випадок захворювання в 16 країнах.

Джерело зараження довгий час знайти не вдавалося. Спочатку причинами епідемії називалися огірки з Іспанії або паростки сої з Німеччини. Через це багато держав заборонили ввезення овочів з Європи. У результаті ВООЗ дійшла висновку, що джерелом зараження стали пророслі насіння бобових.

УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *