ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі у газетному кіоску біля костелу незаконно торгували пивом

Львівський портал

|

У Дрогобичі припинено торгівлю алкоголем з газетного кіоску, розташованого біля костелу. Відповідне рішення прийняла спеціально створена комісія з фахівців економічного відділу виконкому Дрогобицької міської ради. 

Ця комісія була створена з метою розслідування фактів, викладених у депутатському запиті депутата міської ради від фракції партії «Фронт Змін» Володимира Бернадовича, щодо незаконної торгівлі алкоголем (пивом) у газетному кіоску, розташованому біля костелу святого Варфоломія у місті Дрогобичі. Про це повідомляє прес-служба ЛОО політичної партії «Фронт Змін».

У своєму запиті, скерованому начальнику відділу економіки виконкому Дрогобицької міської ради Роману Корпану, депутат В. Бернадович зокрема зазначив, що на початку липня 2011 року у центральній частині Дрогобича, а саме – на території біля костелу святого Варфоломія, у газетному кіоску почали торгувати пивом. До того ж, така торгівля супроводжується голосною низькопробною музикою.

Також депутат В.Бернадович зауважив, що йому стало відомо, що кіоск, який належить одному із відомих на Львівщині видавництв, був переданий в оренду приватному підприємцеві. 

«Вважаю неприпустимим продовження такої підприємницької діяльності у цьому кіоску, адже вона не сумісна із нормами християнської моралі, викликає справедливе обурення мешканців нашого міста, псує історичний та культурний вигляд Дрогобича, негативно сприймається туристами та гостями, які відвідують старовинні пам’ятки архітектури. Прошу терміново вжити заходів для припинення такої ганебної діяльності у цьому кіоску», – сказав депутат.

Разом з тим, Володимир Бернадович повідомив, що до нього, як до депутата міської ради Дрогобича, надійшла велика кількість звернень громадян міста та представників діаспори Республіки Польща у Дрогобичі, які просили припинити таку незаконну діяльність біля храму. І вже сьогодні, 28 липня, представники спеціальної комісія при Дрогобицькій міській раді виїхали на місце, де розташований вищевказаний кіоск, та прийняли одноголосне рішення про припинення торгівлі алкоголем. 

Нагадаємо, що у місті Дрогобичі діє заборона щодо продажу алкогольною продукцією у період від 22.00 до 8.00 год. Крім того, на усіх торгових об’єктах, які займаються реалізації алкоголем, вивішені інформаційні таблички про обмеження продажу алкогольних виробів особам, які не досягли 18-річного віку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *