ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівводоканал» замінив 100 вкрадених каналізаційних люків

Львівський портал

|

Комунальне підприємство «Львівводоканал» за півроку закупило та встановило близько 100 люків на загальну суму 87 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Ця проблема не нова. Щороку ми недораховуємося по 200-300 люків. У спальних районах крадіжки трапляються частіше. На газонах намагаємося ставити поліпропіленові люки або залізобетонні плити. Однак на проїжджій частині потрібні важкі чавунні люки, які б витримували навантаження від транспорту. Відтак, витрачаємо 700-1000 гривень за один люк. А «колекціонери металу» їх крадуть, розбивають і здають як брухт. На жаль, підприємство самотужки не спроможне впоратися із цією проблемою. І справа тут не лише у фінансах, а в свідомості громадян, які займаються злочинною і суспільно небезпечною справою», – розповів начальник відділу каналізаційних мереж ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Васильченко.

Фахівці Водоканалу стверджують, що крадіжка люків може призвести до дуже серйозних наслідків: у результаті виявляються відкритими каналізаційні колодязі, діаметр яких становить від 0,6 м. Швидкість руху води в цих колекторах також досить висока 1-4 м/с. Тобто, падіння в такий колодязь може призвести до важких травм або до летальних випадків.

Відкриті колодязі, розташовані на проїжджій частині, неодноразово ставали причиною аварії на дорогах.

«Закликаємо крадіїв та безвідповідальних збирачів металобрухту схаменутись, адже подальше сприяння в розкраданні каналізаційних люків завдає не лише матеріальної шкоди підприємствам, на чиєму балансі вони знаходяться, а насамперед загрожує безпеці мешканців міста», – наголосив Володимир Васильченко.

Довідка

У власності та обслуговуванні підприємства перебуває понад 20 тис водопровідних та каналізаційних колодязів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *