ОСТАННІ НОВИНИ

Садового судитимуть за монумент cлави

Львівський портал

|

Напередодні 27 липня – дня окупації міста Львова червоною армією, Українська республіканська партія, в особі її представника юриста Ангела Григорія, звернулась до Галицького районного суду міста Львова з позовною заявою до Андрія Садового, якою вимагає зобов’язати міського голову забезпечити демонтаж «Монумента бойової слави радянських збройних сил» , що по вул. Стрийській у Львові.

Львівська обласна рада своїм рішенням № 279 від 17.03.92 р. зняла «Монумент бойової слави радянських збройних сил» з державного обліку як такий, що не представляє собою наукової, історичної чи художньої цінності. З усього переліку пам’ятників, які були зняті з обліку вказаним рішенням, на сьогодні не демонтований тільки бовдур, що був встановлений для увіковічнення окупації радянськими військами Львова і символізує російський радянський мілітаризм! В отриманій відповіді на наше попереднє звернення з цього приводу, секретар міської ради В.Павлюк, для ускладнення процесу демонтажу вказаного монументу висловив твердження про те, що з цього приводу будуть  проводити референдум.

Львівська обласна рада рішенням 868 від 10 квітня 2009 року «Про правову  оцінку злочинів комуністичного режиму в Україні» рекомендувала районним радам виконкомам сільських, селищних, міських рад Львівської області провести інвентаризацію  архітектурно-будівельних об’єктів (пам’ятники, обеліски, стели, барельєфи тощо), які містять символи тоталітарного режиму, та, відповідно до чинного законодавства, ініціювати демонтаж тих, котрі не належать до об’єктів культурної спадщини та не охороняються законом. Згідно з вищевикладеним рішенням і діючими Указами Президента України, «Монумент бойової слави радянських збройних сил» має бути демонтований у разі ініціювання А. Садовим прийняття відповідного рішення сесією Львівської міської ради.

На сьогодні «Монумент бойової слави радянських збройних сил» став місцем поклонінь і бандитських зборищ різноликих антиукраїнських і антидержавних угрупувань, що там виголошують наміри повалення існуючого конституційного ладу і знищення української держави, проголошують ідеї злодійського новітнього російського мілітаризму.

У тих обставинах є надія, що суд зобов’яже міського голову на вчинення необхідно правильних дій щодо демонтажу «Монумента слави радянських збройних сил».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *