ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові масово крадуть дощоприймачі

Львівський портал

|

Щомісяця у Львові крадуть з будинків приблизно 60 дощоприймачів, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«У Личаківському районі дощоприймачі дуже часто крадуть», – зазначив начальник відділу комунального господарства Личаківської районної адміністрації Юрій Равлик.

За весняний період, а саме до 22 березня було викрадено 20 дощоприймачів. За минулий тиждень працівниками комунальної служби було встановлено 6 дощоприймачів, з них 3 на Кривчицькій дорозі, але один дощоприймач незабаром вкрали».

У Залізничному районі вкрадено 10 дощоприймачів. Збитки становлять 1490 грн.

«Нові дощоприймачі коштують 850 грн за одиницю. Разом з установкою вартість одного дощоприймача сягає 1100 грн. Їх викрадення завдає надзвичайних збитків місту. На місці викрадених дощоприймачів ЛКП та ШРП встановлює замінні, зварені з кутників та арматури. Вартість однієї заміни становить 149,80 грн. Проте, на відміну від заводських литих, такі дощоприймачі не мають належного зовнішнього вигляду», – розповів в.о. начальника відділу комунального господарства Залізничного району Дмитро Федик.

Сихівський район за квітень 2011 року втратив 23 одиниці дощоприймачів: на вул. Проектна (4 одиниці), Пасічна (2 одиниці), Симоненка (5 одиниці), Тернопільська (5 одиниці), Хуторівка (1 одиниці), Луганська (2 одиниці), Навроцького (2 одиниці), Франка (1 одиниці), Ярославенка (1 одиниці). Загальна сума втрат складає 20240 тис грн.

У Франківському районі найчастіші випадки крадіжок на вул. Тролейбусна, Трускавецька, перехрестя Федьковича-Тобілевича.

У Галицькому районі протягом останнього часу було викрадено 6-8 решіток дощоприймачів. Одна решітка коштує 380 грн. Загальна сума збитків, таким чином,  складає 2000 грн.

У Шевченківському районі встановлюють чавунні дощоприймачі, вартістю 800 грн за одиницю.

Загалом, кількість крадіжок складає 60 одиниць в місяць.

Львівська міська рада звертається до львів’ян з проханням повідомляти про випадки викрадення люків чи решіток дощоприймачів на гарячу лінію міста – 15-80.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *