ОСТАННІ НОВИНИ

Філарет закликав Володимира до об’єднання без Москви

Львівський портал

|

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет звернувся до глави УПЦ Московського патріархату митрополита Володимира (Сабодана) з закликом до продовження діалогу з метою утворення єдиної православної української церкви.

“Вкотре звертаюся до вас із закликом до продовження конструктивного діалогу з метою подолання церковного розділення”, – заявляє патріарх, запевняючи, що Київський патріархат незмінно готовий до відновлення діалогу та очікує від УПЦ МП “конструктивних дій в цьому напрямку”.

“Разом з тим ми переконані, що єдиним вірним шляхом для відновлення церковної єдності є такий діалог, остаточною метою якого стане утворення єдиної Помісної православної української церкви, об’єднаної навколо Київського престолу”, – зазначив Філарет.

Він наголосив, що в “українському питанні” Московський патріархат діє не за приписами канонів і не на користь православ’я, а з точки зору політичних інтересів збереження влади в “русском мире”, – йдеться в зверненні.

Філарет також висловив переконання, що “будь-які заклики до входження Київського патріархату під московський омофор безперспективні”.

“Ми бажаємо церковної єдності в Україні. Але вона не дорівнює підлеглості Московському патріарху. І все більше людей в Україні, в тому числі й у вашому середовищі, це розуміють”, – йдеться у зверненні.

 

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *