ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця липня податкова нанесе "всю тінь" на карту

Львівський портал

|

Державна податкова служба складе «Карту тіньового сектору». Цей документ використовуватиметься податківцями для упередження приховування прибутків від оподаткування платниками ПДВ та фізичними особами. Про це повідомив заступник голови ДПС України Олександр Клименко під час семінару-наради з питань підвищення рівня організаційної та аналітичної роботи регіональних підрозділів економічного аналізу, обліку та звітності. Інформує прес-служба Державної податкової служби.     

За його словами, «карта тіньового сектору», на якій окреслені підприємства-платники ПДВ, що мінімізують податкові зобов’язання, вже створена. На разі ведеться робота по формуванню карти тіньового сектору фізичних осіб-несумлінних платників податків.

«Розроблені нашими фахівцями методи аналізу та прогнозування дозволяють не тільки точно оцінити загальні обсяги тіньової економіки, а й локалізувати її учасників по територіях та видах діяльності. До кінця цього місяця ці карти ляжуть на стіл керівникам всіх територіальних підрозділів ДПС України та стануть їх настільними книгами по детінізації української економіки», – зауважив О. Клименко.

Крім того, за його словами, для кожної адміністративно-територіальної одиниці буде складений «Зріз економічної ситуації». «Цей документ враховуватиме всі фактори та тенденції в окремому місті чи районі. У тому числі – дисбаланс між сплатою податків та обсягами коштів, що обертаються в економіці. І від керівників на місцях ми вимагатимемо адекватного податкового супроводження бізнесу на своїх територіях», – відзначив заступник голови ДПС.

Нагадаємо, раніше аналітики ДПС заявили, що від 10 до 17% коштів української економіки обертається «в тіні». До таких висновків експерти дійшли, аналізуючи діяльність підприємств з оборотом понад 1 млн. грн.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *