ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові покажуть виставу за книгою спогадів матері митрополита Шептицького

Львівський портал

|

З нагоди 110-ї річниці сходження Андрея Шептицького на митрополичий престол та в рамках відзначення року Андрея Шептицького, цієї п’ятниці, 29 липня, буде проведено святкову академію «Галицький владика». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Захід відбудеться о 18:00 год. у будинку органної та камерної музики, що на вул. С.Бандери, 8.  

У рамках святкової академії відбудеться моновистава «Богом покликаний», створена за книгою Софії Шептицької.

Моновистава створена за книгою спогадів  матері Митрополита Софії з Фредрів Шептицької «Молодість і покликання отця Романа Шептицького». У книзі описане життя Романа Шептицького від народження до першої Служби Божої. У ній розповідається про навчання Романа, його покликання, обрання чину, посвячення у монахи і його першу Службу Божу, вже як отця Андрія. Книга була вперше опублікована у 1965 році в Канаді, згодом, у 1987 року  – в Римі, і тільки у 1994 році вона опублікована в Україні видавничим відділом «Свічадо». 2001 року  з нагоди святкування 100-річчя сходження Андрея Шептицького на митрополичий престіл, вона знову перевидається культурно-мистецьким фондом імені Андрея Шептицького.

«Книга  і моновистава, поставлена за нею, відбивають духовний зв’язок Софії Шептицької зі своїм сином. Мати відчула покликання і особливість своєї дитини. Вона сприяла його духовному росту і становленню, як високодуховної особистості», – розповіла організаторка урочистої академії Надія Дзвоник.

У програмі заходу також передбачені концертна програма від камерного складу Львівського муніципального хору «Гомін», органна музика з солісткою Наталією Величко,  звернення ієромонаха Севастіяна Дмитруха зі словом про владику. Ведуча заходу –  співачка Софія Федина. Вхід вільний.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *