ОСТАННІ НОВИНИ

У центральній частині Львова відреставрують 49 дерев’яних вікон та 16 брам

Львівський портал

|

За результатами програми Львівської міської ради та GIZ «Реставрація історичних вікон та вхідних дверей» у будинках центральної частини Львова відреставрують 49 дерев’яних вікон та 16 дерев’яних брам. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Зараз майстри працюють над реставрацією 49 вікон та 16 брам. Загалом, від початку програми від мешканців надійшло 250 заявок», – розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Нагадаємо, Програма діє у рамках проекту «Розвиток та оновлення історичної частини Львова». Фінансування відбудеться за такою схемою: мешканці оплачують тільки 20% вартості робіт, інші 20% – ЛМР (Інститут міста) та 60% – уряд Німеччини (GIZ).

«Така допомога надається тільки для реставрації, а не для заміни вікон чи дверей. Німецькі фахівці ретельно оглядають вікно чи браму, складають програму реставрації та кошторис і після узгодження з мешканцями починається реставрація. Прикро, якщо мешканці все ж наполягають на заміні на пластикові вікна. Старі дерев’яні їм послужать ще довго, а як поведуться пластикові – невідомо», – зазначила Ліля Онищенко.

Програма розпочалася торік у вересні. Реставраційні роботи проводять львівські компанії, які пройшли відповідне навчання під керівництвом фахівців GIZ.

Львів’яни, що проживають у центральній частині міста, можуть  відреставрувати дерев’яні вікна чи вхідні брами за Програмою. Для цього треба звернутися в управління охорони історичного середовища (вул.Валова,40, тел.: 235-45-38) або в офіс Німецького товариства GIZ (вул.Ак.Богомольця, 6, тел.: 2751308).

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *