ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура судиться з міською радою за жалобні стрічки 9 травня

Львівський портал

|

Прокуратура Львівської області звернулась із позовною заявою до апеляційного суду Львівської області про визнання незаконною та скасування ухвали сесії Львівської міської ради від 24.06.2011 року «Про використання Державного прапора України у м. Львові». Даною ухвалою передбачалось, що День Перемоги – це день жалоби, а на державних прапорах вивішували траурні стрічки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Львівській області.

Зокрема, в ході проведення перевірки законності прийнятого рішення, прокуратура прийшла до висновку, що Львівська міська рада вирішила питання немісцевого значення, порушивши ряд законодавчих норм, вийшла за межі наданих повноважень.

«Згідно зі статтею 1 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», день Перемоги (9 травня) визначено державним святом та днем торжества. Однак, всупереч вищезгаданим нормам Закону при прийнятті ухвали сесія Львівської міської ради вийшла за межі своїх повноважень і в додатку до ухвали №3629 від 24.06.2010 року затвердила порядок вивішення Державного прапора у День перемоги (9 травня) зазначивши термін «з жалобою», – зазначають в обласному управлінні прокуратури.

 

    

 

 

 

 

    

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *