ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземні туристи їдуть в Україну прицінюватись: хто на ЧАЕС, хто на дівчат

Львівський портал

|

Подорожі до України стають все більш популярними серед іноземних туристів: кому на ЧАЕС подивитися хочеться, а кому і з українськими дівчатами розважитися

За даними Держслужби туризму і курортів, в 2010 році Україну відвідало близько 21 млн. осіб – майже на 400 тисяч більше порівняно з 2009 роком. Зросла кількість гостей з сусідніх країн. З Польщі – на 68%. На третину більше стало приїжджати росіян. Разом з тим в 2011 році прогнозують приїзд 25-27 млн. осіб, повідомляє «Сегодня».

За словами заступника голови держслужби Дмитра Заруби, їдуть до нас і з країн ЄС – особливо з Німеччини, Італії, Голландії. Вони приїжджають придивитися до місця, куди на наступний рік приїдуть вболівати за свою команду.

«Я живу в Україні вже пару років і зараз чекаю приїзду друзів з Гааги, – розповів голландець Френк, який працює консультантом в одній з юридичних фірм столиці. – Просили показати, де можна зупинитися, що взагалі можна буде подивитися в Україні, крім футболу. Хочуть прицінитися».

При цьому в турагентствах кажуть, що популярності нашій країні додала катастрофа на АЕС в Японії. «Ми організовуємо тури по країні для американців. Після аварії на Фукусіма немає відбою від бажаючих поїхати до Чорнобиля», – розповіли в одній з київських турфірм.

Крім того серед росіян, зокрема москвичів, з´явилася мода вихідні проводити в Києві. «Переліт лише півтори години і коштує 800 гривень, а погуляти в Києві можна з розмахом за менші гроші, ніж у Москві, – зазначає москвичка Марина. – Ваші кафе і бари не поступаються московським, але дешевші в два-три рази».

Називають і ще одну причину збільшення попиту на Україну. Мовляв, до нас їдуть мисливці за красивими і доступними дівчатами – секс-туристи. «У країні гостро стоїть ця проблема, а до Євро, думаємо, вона посилиться, – зазначають у міжнародному центрі «Ла-Страда». – Будемо проводити роз´яснювальні роботи серед дівчаток з інтернатів. Вони в групі ризику».

У свою чергу в департаменті з боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми МВС проблему визнають і говорять, що «почистять» країну від реклами секс-послуг.

«У Німеччині, навпаки, кількість секс-туристів на час ЧЄ зменшилася. Люди туди приїжджали повболівати за свою команду і попити пива, звичайні фанати, – повідомили в департаменті. – Але ми не знаємо, як у нас все пройде. Тому будемо боротися з проституцією. Наприклад, приберемо з аеропорту «Бориспіль» всі оголошення з послугами масажисток. Зазвичай за вказаними адресами надають інтим-послуги».

Разом з тим самі кияни відзначають: за кордоном Україну вважають країною третього сорту, ставлення до нас відповідне. Європейці поводяться тут нахабно, нап´ються і кричать на вулицях часом гірше за наших алкашів, а кожну нашу дівчину за повію вважають.

Коментарі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *