Керівника дитсадка можуть звільнити за антисанітарію в навчальному закладі

Львівський портал

|

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий під час виїзного брифінгу до садочку №104, що на вул. Липинського, 14, дав команду начальнику міського управління освіти відкликати з відпустки керівника відділу освіти Шевченківського району та поставити питання про доцільність перебування на займаній посаді керівника даного ДНЗ. Причина такої реакції мера міста – антисанітарія дошкільного навчального закладу.

До дитсадочку міський голова Львова приїхав, аби перевірити як реалізовуються кошти з міської казни на ремонт ще однієї групи, яку вивільнили орендарі. Окрім ремонтних робіт, А.Садовий побачив повний безлад у приміщенні садочку, де навчається 100 дітлахів.

«На ремонт ще однієї групи цього садочку місто виділило 138 тис грн. Зараз тут проводиться ремонт і до кінця літа тут зможе перебувати ще 20 діток – це позитив. А негатив – повний безлад в середині садочку і на території. Близько 10 приміщень закрито, ніхто не знає, де ключі від них. З точку зору пожежної безпеки це є повний нонсенс. Також тут не приведена до порядку уся територія садочку. Таке враження, що ми попали в лісопосадку, а не на території дитсадочку. Мені також прикро, що в дитячих туалетах дуже брудно. За п’ять років, що я об’їздив садочки міста, я вперше побачив такий безлад. Тут повна антисанітарія. Тут потрібно десь два тижні, щоби елементарно все помити. Я розумію, що садочок не новий, бо був побудований у 60-х роках, але він просто не доглянутий», – резюмував мер Львова.

Водночас завідувач садочку Оксана Сологуб усю антисанітарію «списала» на стару будівлю та брак фінансів. «У нас гарні групи і дуже чисто. Ми це пильнуємо і тримаємо на контролі. Той бруд, що виявив міський голова у туалеті пояснюється тим, що там проводився два тижні тому косметичний ремонт», – зазначила вона.

У свою чергу Андрій Садовий пообіцяв, що за місяць приїде знову у цей дитсадок та перевірить, чи виправило керівництво недоліки. «За місяць часу я приїду сюди ще раз, подивлюсь, як виконані роботи та виправлені зауваження, які я озвучив. Якщо це питання не буде вирішене, тоді я буду ставити питання про перебування на посаді начальника освіти Шевченківського району, керівника району Шевченківського і начальника освіти міста. Якщо я не побачу тут порядку. По керівнику садочку рішення повинне бути прийняте оперативно», – зазначив він.

Окрім того, А.Садовий повідомив, що особисто переговорив з керівником підрядної організації щодо встановлення шумоізолюючої конструкції вздовж дороги вул. Липинського.

«Я звернувся з пропозицією до керівника підрядної організації, щоб вони подали кошторис на встановлення шумоізолюючої конструкції вздовж дороги. У Львові таких конструкцій, які поглинають шуми, немає ніде. Тому думаю, що ми почнемо якраз з цього садочку», – розповів мер міста.

Зазначимо, у садочку №104 наразі триває ремонт вивільнених від орендарів приміщень з метою відкриття додаткової групи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *