ОСТАННІ НОВИНИ

В Кабміні інтенсивно працюють над планом, як вивести зарплати з тіні

Львівський портал

|

Одними з основних завдань уряду на другу половину 2011 року стануть легалізація заробітної плати та робочих місць в країні, а також формування більш гнучкого трудового законодавства. Про це віце-прем`єр міністр Сергій Тігіпко заявив, виступаючи на засіданні всеукраїнської громадської організації «Реформаторський клуб», передає прес-служба політика.

Він повідомив, що спеціально створена робоча група при Кабінеті міністрів інтенсивно працює над формуванням законопроектів, які дозволять створити умови для виведення зарплат з тіні.
«Це може бути непросте рішення для бізнесу, але я впевнений – іншого шляху немає», – сказав віце-прем`єр. – Паралельно з роботою над легалізацією зарплат уряд веде роботу з реформування трудового законодавства. Воно стане більш гнучким і пристосованим до умов ринкової економіки».
«Трудове законодавство має стати конкурентною перевагою України», – заявив віце-прем`єр. За словами С. Тігіпка, легалізація зарплат і гнучке трудове законодавство повинні стимулювати трудову активність громадян, створити умови для залучення кваліфікованих спеціалістів у ті галузі, які забезпечують високу, легальну заробітну плату. Крім того, за словами віце-прем`єр-міністра соціальної політики, у працівників з`являться стимули для підвищення власної кваліфікації.
За оцінками експертів, тіньовий фонд оплати праці оцінюється сьогодні в 145 млрд. гривень на рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *