ОСТАННІ НОВИНИ

Житловій багатоповерхівці у Дрогобичі загрожує обвал

Львівський портал

|

Голова фракції Партії регіонів у Дрогобицькій міській раді Сергій Гориславський звернувся із депутатським запитом до міського голови Дрогобича Олексія Радзієвського у зв’язку із аварійною ситуацією у багатоповерховому будинку на вул. Грушевського, 42. У цьому будинку протікає дах, зруйновані бетонні конструкції шатрового приміщення, сиплеться штукатурка з фасаду, а сама будівля загрожує обвалом у разі, якщо негайно не будуть вжиті заходи і не розпочнеться її капремонт. Про це повідомляє прес-служба ЛОО Партії регіонів.

За словами С. Гориславського, цей будинок перебуває у відомстві ДП «Буджитлосервіс», проте ще у 2009 році була прийнята ухвала Дрогобицької міськради, згідно з якою відомчі будинки мали прийняти у комунальну власність міста. До цього часу це рішення не виконано, а сам будинок та його мешканців влада Дрогобича покинула напризволяще.

Водночас, за словами голови фракції Партії регіонів у Дрогобицькій міськраді, умови проживання мешканців аварійного будинку є неприйнятними, адже через постійне затоплення опадами сирість у квартирах просто зашкалює, через що мешканці масово хворіють.

«Катастрофічна сирість кімнат, прогнивша підлога, оскільки вода з даху тече аж до 3 поверху, зруйновані під’їзди, провислі уламки бляхи на даху, які при сильному вітрі можуть упасти на перехожих. У даних кімнатах проживають люди похилого віку, діти, інваліди та хворі на туберкульоз», – розповідає Сергій Гориславський.

За його словами, будинок під № 42 по вул. Грушевського перебуває у вкрай  небезпечному стані, що несе загрозу життю людей. Відтак, потрібно негайно приймати рішення задля порятунку будинку, його мешканців та перехожих, які можуть постраждати внаслідок обвалу конструкцій будівлі. «Вимагаю негайно втрутитись у ситуацію, яка спричиняє до жахливого життя мешканців даного будинку, а також вжити всіх необхідних заходів реагування щодо притягнення винних до відповідальності», – наголошує С. Гориславський у своєму запиті до мера Дрогобича.

При цьому Сергій Гориславський вимагає від міської влади Дрогобича на чолі з Олексієм Радзієвським негайно прийняти у комунальну власність усі відомчі гуртожитки, як це передбачено ухвалою сесії Дрогобицької міської ради від 19 лютого 2009 року. На переконання депутата, прийняття на баланс міста відомчого житла змусить місцеву владу дбати про інтереси мешканців цих будинків, адже вони також є дрогобиччанами і своїми голосами також обирали міську владу.

Водночас Сергій Гориславський закликає президента, прем’єр-міністра та Генпрокуратуру втрутитися у ситуацію щодо доведення відомчого будинку на вул. Грушевського, 42 у Дрогобичі до аварійності. 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *