ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі «на гарячому» зловили квартирного злодія

Львівський портал

|

Поки власника однієї з квартир у Дрогобичі не було вдома, місцевий злодій вирішив скористатися нагодою і пограбувати її. Чоловіку вдалося проникнути у квартиру, але «почистити» її не встиг – спрацювала сигналізація і на місце події миттєво прибула охорона. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Як розповів потерпілий власник помешкання, якраз напередодні спроби крадіжки, він побачив оголошення на білборді, де зазначалось, що службою охорони проводиться акція щодо встановлення сигналізації під охорону квартир. До кінця липня кожен, хто поставить квартиру під охорону ДСО, заплатить лише 50% за обладнання сигналізацією та лише гривню за підключення. Чоловік вирішив скористатись нагодою та захистити своє майно таким чином.

І, як виявилось, не помилився. Адже якраз за декілька днів після встановлення обладнання, коли чоловіка не було вдома, злодій проник до його помешкання.

Державна Служба Охорони, вчасно зреагувавши на сигнал тривоги, приїхала на місце злочину. Горе-злодій не встиг обікрасти квартиру та, вистрибнувши з вікна другого поверху, намагався втекти. Коли ж його наздогнали – чинив опір працівникам правоохоронних органів.

Як інформує ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області, всі об’єкти, які знаходяться під охороною, простежуються через пульт централізованого спостереження ВДСО. Якщо виникає небезпека, відразу спрацьовує сигнал тривоги. І за лічені хвилини до оселі приїжджає наряд державної служби охорони.

Слідчий Дрогобицького району Андрій Кириленко, який веде справу крадія-невдахи, стверджує, що це вже не перший злочин затриманого: «Він мешканець Дрогобича, 1983-го року народження. Раніше неодноразово засуджений за зберігання наркотичних засобів».

Сам крадій каже, що не знав про те, що квартира під охороною. Інакше б не поліз. А на цей крок його підштовхнуло безробіття.

Статистика свідчить – після підключення квартир під охорону, крадіжок та навіть їх спроб стало набагато менше. Власники задоволені та спокійні за своє майно.

Заступник начальника Управління ДСО при ГУ МВС України у Львівській області Іван Захарко розповідає, що під час акції майже 200 квартир по всій Україні було поставлено під охорону, а ще близько ста помешкань днями теж обладнають сигналізацією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *