ОСТАННІ НОВИНИ

Міські автобуси не дублюватимуть маршрути електротранспорту

Львівський портал

|

У Львові всі маршрути електротранспорту дублюються автобусами середньої місткості. Такі висновки зробили фахівці НУ «Львівська політехніка» та французької консалтингової компанії Louis Berger під час аналізу пасажирських перевезень у місті та розробки нової схеми руху громадського транспорту. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«У місті є 74 маршрути автобусів середньої місткості, з них 31 автобус їздить до центру міста, 4 маршрути автобусів великої місткості, 9 трамвайних маршрутів та 10 тролейбусних маршрутів. Загалом, ми маємо дуже велику кількість маршрутів, всі маршрути електротранспорту дубльовані автобусними маршрутами. Відтак електротранспорт щороку зазнає більших збитків. Нова транспортна схема передбачає максимальне уникнення дублювання маршрутів електротранспорту маршрутами автотранспорту. Тим паче, що лінії руху трамваїв та тролейбусів побудовані дуже правильно, фактично, вони є радіальними, адже везуть пасажирів з одного периферійного району в інший. Цей транспорт є екологічним, економічним, а також має високу проїзну здатність, в порівнянні з автобусами середньої місткості», – повідомив заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Андрій Білоус.

Як наголосив керівник проекту компанії Louis Berger Девід Джерретт, перевага також надаватиметься громадському комунальному транспорту.

Нагадаємо, відповідно до нової транспортної мережі, загальна кількість автобусних маршрутів зведена з 78 до 46. Маршрути ділитимуться на хордові, які проходитимуть від периферійних районів до центру міста (обслуговують автобуси великої місткості) та радіальні, які з’єднуватимуть периферійні райони міста (обслуговують автобуси середньої місткості).

Нову маршрутну мережу громадського транспорту міста розробила компанія «Луїс Бергер» разом з фахівцями кафедри транспортних технологій Національного університету «Львівська політехніка».

Нову транспортну схему міста впроваджуватимуть поетапно з осені цього року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *