ОСТАННІ НОВИНИ

Управління Пенсійного фонду називає боржників

Львівський портал

|

Найбільшими боржниками зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є ДП «Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут» (сума боргу – 1718,6 тис. грн.); Львівська геологорозвідувальна експедиція (сума боргу – 196,4 тис. грн.); СУ-14 ПАТ «Нафтогазбуд» (сума боргу – 223,5тис. грн.); ВАТ «Львівавтотранс» (сума боргу – 97,8 тис. грн.); ВАТ «Західшляхбуд» (сума боргу – 85,7 тис. грн.); ПП «Реліквія» (сума боргу – 80,0 тис. грн.). Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Управління Пенсійного фонду України у Франківському районі Львова нагадує, що з 1 січня 2011 року вступив у дію Закон України від 8 липня 2010 року   № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Єдиний внесок слід сплатити при отриманні (перерахуванні) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення), а також при виплаті доходу в безготівковій формі.

Ці правила загальні для всіх випадків виплати зарплатні (доходу). У разі ж невиплати зарплатні (винагороди  за ЦПД) єдиний соціальний внесок треба сплатити не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним.

«На жаль, не всі керівники підприємств розуміють, що порушення ними обов’язків зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за найманих працівників позбавляє останніх права на належний соціальний захист у пенсійному страхуванні, страхуванні на випадок безробіття чи при тимчасовій непрацездатності», – вважають в управлінні Пенсійного фонду України у Франківському районі Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *