ОСТАННІ НОВИНИ

Полтавський мер вирішив повчити життю Львівську міськраду

Львівський портал

|

Мер Полтави Олександр Мамай і мер Комсомольська (Полтавська обл.) Сергій Супрун закликали львівську міськраду припинити тиск на суд щодо справи проти екс-прем´єр-міністра, лідера Всеукраїнського об’єднання  “Батьківщина” Юлії Тимошенко 

“Ми стурбовані таким відвертим і жорстким тиском на суд і категорично заперечуємо проти використання органів місцевого самоврядування в роздуванні політичного протистояння. Наша позиція полягає в тому, що суд без жодного втручання ззовні повинен дати оцінку цій справі. Саме тому, що ці слухання дійсно мають резонансний і суспільно значущий характер, не повинно бути ніяких політичних впливів на розгляд справи “, – сказано в повідомленні, направленому до всіх міських голів і місцевих рад усіх рівнів Україні. 

Мери закликали львівських колег припинити тиск на суд і зосередитися на наближених до життя громадян проблем, заради вирішення яких виборці їх обрали депутатами. 

Раніше Львівська міськрада заступилася за Тимошенко, закликавши українців не бути байдужими. У заяві, яку було прийнято на сесії міськради в середу 49 голосів, суд над Тимошенко названо “жорстоку політичною розправою над одним з лідерів суспільної довіри”. Депутати переконані, що Тимошенко “фактично позбавлена свого конституційного права повноцінно захищати себе”.  

 На виборах до органів місцевої влади у 2010 році Мамай був висунутий від партії “Совість України”. С. Супрун є представником Партії регіонів і був вперше обраний на посаду мера Комсомольська в 2006 році. До нього на цю посаду чотири рази, починаючи з 1994 року, обирався нинішній заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, а С. Супрун був його заступником. 

У Львівській міськраді з 90 депутатських мандатів 55 – у представників Всеукраїнського об´єднання “Свобода”.

Comments.UA

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *