ОСТАННІ НОВИНИ

Ще 7 дитячих таборів в Україні закрили за антисанітарію

Львівський портал

|

Санепідемстанція закрила ще 7 закладів оздоровлення та відпочинку дітей. Таким чином, за порушення санітарних норм в Україні за останні кілька днів закрито уже 31 дитячий табір.

З останніх закритих закладів 5 припинили експлуатацію тимчасово – “Салют” в Донецькій області, “Віра, Надія, Любов”, “Пролісок”, “Супутник” – в Житомирській, “Сокіл” – в Києві.

І два постійно – дитячий клуб-табір “Дитячі мрії” в Криму і база відпочинку “Морська” на Донеччині, повідомила прес-служба МОЗ.

Загалом протягом 20 липня на виконання доручення міністра охорони здоров`я було перевірено 246 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

У 60 з них виявлено порушення санітарного законодавства, що становить 24,4% від загальної кількості перевірених закладів.

За виявлені порушення санітарного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто 74 посадові особи, від роботи відсторонено 33 працівники закладів, які не пройшли профілактичний медичний огляд.

Фахівці держсанепідслужби також перевірили 133 підприємства з виробництва та постачання продуктів харчування, з яких на 34 виявлено порушення санітарного законодавства. 34 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Від роботи відсторонено 33 працівника, які не пройшли профілактичний медичний огляд.

Нагадаємо, масові перевірки дитячих закладів в Україні розпочалися після того, як в таборі «Альбатрос» у Севастополі отруїлися 78 дітей з Росії.

Причиною отруєння став золотистий стафілокок, який виявили в деяких стравах та у співробітників кухні. 14 липня всі діти були виписані з лікарні, а робота табору припинена до кінця літа.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *