ОСТАННІ НОВИНИ

На Яворівському полігоні стартують українсько-американські військові навчання

Львівський портал

|

25 липня на Львівщині, на території Яворівського полігону (Міжнародний центр миротворчості та безпеки) стартують українсько-американські тактичні навчання із залученням військ «Репід Трайдент-2011». Про це повідомив керівник прес-групи навчань «Репід Трайдент-2011» Володимир Скоростецький.

Цей захід відбуватиметься у рамках програми міжнародного військового співробітництва «Партнерство заради миру», у якій наша держава бере участь із лютого 1994 року.

Щороку, у рамках військового партнерства військовослужбовці Збройних Сил України беруть участь у різноманітних заходах поза межами нашої держави: виконують завдання у складі миротворчих місій, долучаються до військових навчань у різних країнах світу. А також на українських полігонах військовослужбовці різних країн світу активно обмінюються професійним досвідом, спільно навчаються протидіяти загрозам сьогодення. Цей рік не є виключенням. Вже сьогодні, 21 липня, для участі у «Репід Трайдент-2011» до України прибувають військовослужбовці з 13 країн Європи та Північної Америки, які входять до Північноатлантичного альянсу, або є країнами-партнерами програми «Партнерство заради миру». Загалом у цьогорічних навчаннях братимуть участь понад 1300 військових з України, США, Великої Британії, Канади, Республіки Білорусь, Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Молдови, Республіки Польща, Сербії та Словенії. Також, у проведенні навчань візьмуть участь п’ять військових фахівців командування NATO.

Співкерівником навчань з української сторони є перший заступник командира 8 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор В’ячеслав Назаркін. З американської – координатор проектів міжнародного співробітництва командування ЗС США у Європі пан Кевін Волк.

Головною метою навчань є відпрацювання виконання миротворчих завдань у складі багатонаціональних сил та підготовка національних штабів та підрозділів до спільних дій у складі коаліційних сил в міжнародних миротворчих операціях.

Під час польової фази навчань крім симуляції миротворчої операції відбуватиметься проведення спільного повітряного десантування. Уперше в історії наших Збройних Сил 28 липня буде проведене спільне десантування з чотирьох транспортних літаків: трьох класу С-130 «Геркулес» ЗС США та одного ІЛ – 76 Повітряних сил Збройних Сил України. Востаннє подібний захід відбувався у рамках навчань «Щит Миру» у 2000 році. Цьогоріч над яворівським полігоном водночас десантуватимуться близько 400 парашутистів з трьох армій світу – України, США та Канади.

Планується проведення занять з миротворчої тематики інструкторам країн-учасниць з метою обміном передовим досвідом.

Учасники навчань працюватимуть на обладнанні MILES, яке дозволяє проводити двосторонню симуляцію вогневого контакту і наближує навчальний процес до бойової обстановки.

Усі проведені заходи оцінюватимуться щодо готовності до виконання функціональних обов’язків, бойових, спеціальних та інших завдань у складі багатонаціональних сил НАТО, ЄС, ООН.

Завершаться навчання 6 серпня 2011 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *