ОСТАННІ НОВИНИ

Вступна кампанія у «Львівський політехніці» стала простішою

Львівський портал

|

У НУ «Львівська політехніка» спростили систему подавання  документів на поступлення. Відтепер подати заяву на різні напрямки навчання можна одному з членів комісії. Про це повідомляє прес-центр «Львівської політехніки» із посиланням на проректора з науково-педагогічної роботи НУ «Львівська політехніка» Дмитра Федасюка.

За його словами, значно скоротилися черги абітурієнтів, що спростило роботу і самої приймальної комісії.

«Ми зацікавлені в тому, щоб  прийшло більше людей, професійно-орієнтовані абітурієнти, які вмотивовані вчитися, які готові до навчання. Ми не жаліли засобів, вклали вагомий ресурс викладачів, які їздили по школах, проводили серії днів відкритих дверей, конференції та олімпіади. Це дає непогані результати», – наголосив  проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Федасюк.

Однак, для майбутніх студентів невтішною новиною стало значне скорочення державних місць у гуманітарних напрямках, зокрема, на міжнародні відносини, соціологію, соціальну роботу, філологію. За словами Дмитра Федасюка, найменший конкурс простежується на такі спеціальності: дизайн, прикладна механіка, електромеханіка, прикладна фізика, приладобудування. Держзамовлення на ці напрямки відповідне до кількості випускників.

 За даними Міністерства освіти і науки, молоді та спорту «Львівська політехніка» станом на 15. 07. 2011 займає чільне місце поміж інших вищих навчальних закладів України.  У «Львівській політехніці» – 17 597 студентів, на другому місці за чисельністю  йде «Львівський національний університет ім. Івана Франка», і на третьому місці – «Київський національний університет ім. Тараса Шевченка».                                                                            

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *