ОСТАННІ НОВИНИ

20% українців вступають до вишів, щоб уникнути служби в армії

Львівський портал

|

Кожен п`ятий українець хоче отримати вищу освіту, щоб не йти до армії, а 13,8% – “тому що сьогодні так прийнято”. Такі результати дослідження щодо мети отримання вищої освіти оприлюднив Інституту Горшеніна.

За даними проведеного соціологами опитування, 42,4% респондентів вважають, що сьогодні вища освіта необхідна для гарного працевлаштування.

Близько третини опитаних (33,7%) вважають, що навчання у ВНЗ потрібне для отримання знань за фахом, 30,4% – для кар`єрного росту.

На думку 20,2%, вступити до ВНЗ необхідно для того, щоб уникнути служби в армії. 18,1% вважають, що вища освіта людині потрібна для розширення свого кругозору, 15,4% – для підняття свого соціального статусу, 13,8% – “тому що сьогодні так прийнято”. Не змогли відповісти на дане питання 5,3% респондентів.

Більшість громадян України (68,8%) вважає, що сьогодні молода людина не може отримати хорошу роботу без досвіду роботи. При цьому чверть респондентів (23,9%) вважає, що це можливо, а 7,3% – не змогли відповісти на питання.

Переважна більшість громадян України (81,7%) вважає, що держава повинна забезпечувати випускників ВНЗ першим місцем роботи. Не бачать необхідності в цьому 12,8% опитаних, а 5,5% – не змогли відповісти.

Телефонне опитування проводилося Інститутом Горшеніна з 16 по 18 липня. Всього за випадковою вибіркою було опитано 1000 респондентів у віці від 18 років, у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує + / -3,2%.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *