ОСТАННІ НОВИНИ

Транспортні райони Львова позначать різними кольорами

Львівський портал

|

Для кращого розуміння принципів нової транспортної схеми Львова та для зручності пасажирів, здійснено кольорове зонування міста. Зокрема, кожному транспортному району присвоєно окремий колір, відповідно до цієї концепції будуть оформлені таблички на автобусах та знаки на зупинках. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як розповів заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Андрій Білоус, у процесі розробки мережі було прийняте рішення, що для кращого орієнтування мешканців міста та для туристів зробити кольорове зонування міста. Відтак, місто розділене на вісім транспортних зон. Буде розроблено відповідний дизайн табличок та дорожніх знаків на зупинках.

«Якщо автобус їхатиме з однієї зони в іншу, то на бічній табличці, розміщеній на автобусі, буде вказано через які зони проходить цей автобус і буде зазначено його зупинки, а також те, в межах якої кольорової зони вони знаходяться. Відповідно, всі дорожні знаки на зупинках матимуть облямівку того кольору, в якій зоні знаходиться певна зупинка», – зазначив А.Білоус.

Нагадаємо, відповідно до нової транспортної мережі, загальна кількість автобусних маршрутів зведена з 78 до 46. Маршрути ділитимуться на хордові, які проходитимуть від периферійних районів до центру міста (обслуговують автобуси великої вмістимості) та радіальні, які з’єднуватимуть периферійні райони міста (обслуговують автобуси середньої вмістимості). Електротранспорту надається максимальна перевага як транспорту великої провізної здатності і екологічно чистому.

Нову маршрутну мережу громадського транспорту міста розробила компанія «Луїс Бергер» разом з фахівцями кафедри транспортних технологій Національного університету «Львівська політехніка».

Нову транспортну схему міста впроваджуватимуть поетапно з осені цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *