ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада обурена тим, що Янукович використовує суди для розправи з опозицією

Львівський портал

|

Львівська міська рада ухвалила заяву, в якій висловлює занепокоєння та повну незгоду з політичними процесами, що відбуваються в країні. Зокрема, обурення ради викликало те, що чинна влада використовує суди для “розправи з політичними опонентами”.

Текст заяви зачитав депутат Андрій Білоус, а за його ухвалення проголосували 49 депутатів із 90.

Подаємо текст документа:

Ми, депутати львівської міської ради висловлюємо своє глибоке занепокоєння та повну незгоду з тими політичними процесами, що відбуваються в Україні.

Наше хвилювання і справедливе обурення викликають факти використання правлячим режимом судової гілки влади для боротьби з політичними опонентами. Тотальне переслідування представників опозиції стає фірмовим стилем діючої центральної влади. Його жертвами стають як звичайні громадяни так і політики за якими стоять мільйони виборців. І не має значення кого переслідує влада – учасників податкового майдану чи лідерів провідних опозиційних партій – кожному зрозуміло, що йдеться не про встановлення істини чи покарання винних, а лишень про помсту та знешкодження своїх політичних конкурентів.

Уся країна є свідком жорстокої політичної розправи над одним із лідерів суспільної довіри Юлією Тимошенко. Цинічний спосіб провадження судового процесу, у якому Тимошенко фактично позбавлена свого конституційного права повноцінно захищати себе викликає справедливе обурення українців та світового співтовариства.

Очевидно, що апеляції до того, хто організував це судилище є беззмістовними. Тому ми звертаємось до світового співтовариства, до компетентних міжнародних організацій із щирим проханням використати свій вплив та авторитет, щоб нагадати керівництву України про необхідність дотримання демократичних норм політичної конкуренції в Україні та унеможливлення використання судових органів для переслідування опозиції.

Ми звертаємось до наших колег з усіх місцевих рад України із закликом підтримати наше звернення і голосно задекларувати нашу спільну відданість демократичним принципам і готовність захищати свою громадянську позицію.

І головне, ми звертаємось до всього українського народу із закликом «Не будьте байдужими!» і «Не бійтеся!». Нас – мільйони, а їх – одиниці. Тому час справедливості настане!”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *