Депутати Львівської міськради хочуть самі оцінювати майно, що віддають під продаж

Львівський портал

|

На сьогоднішньому пленарному засіданні депутати Львівської міськради проголосували за зміни до Ухвали «Про затвердження програми приватизації майна комунальної власності Львова». За відповідну ухвалу проголосувало 57 міських обранців. Головним аспектом нововведених змін стало те, що відтепер депутати зможуть затверджувати ціну продажу об’єкта комунального майна при приватизації способом викупу. Щоправда під час дебатів, які відбулися перед голосуванням, було озвучено чимало зауважень щодо законності, а відтак правомірності застосування цієї ухвали.

Начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич наголосила, що проект ухвали не відповідає нормам чинного законодавства, а окрім того, ця ухвала спричинить затягування процедури приватизації ще щонайменше на 3-4 місяці. Досі ця процедура також не відрізнялася швидкими темпами і тривала не менше 9 місяців.

Вона зазначила, що відповідно до чинного законодавства не в компетенції органів місцевого самоврядування затверджувати оцінку майна. «Оцінку майна проводить експерт, якого обирає управління комунальної власності Львівської міськради. Ця людина несе за це кримінальну відповідальність», – зазначила Гелена Пайонкевич.

Із зауваженнями виступили й представники депутатського корпусу. Депутати із так званих «малих фракцій» пропонували передбачити в ухвалі пункт, в якому вказувати орієнтовану ціну об’єкта, що віддається під приватизацію (попередньо дізнавшись експертну оцінку цього об’єкта). В іншому випадку, за словами окремих депутатів, на цю ухвалу чекає вотування міського голови, або ж протест прокурора.

Однак, «свободівська» більшість проігнорувала подібні зауваження й застереження про порушення законодавства. Як запевнив голова депутатської комісії комунального майна Роман Плахтій, ця ухвала є першим кроком до відкритості і публічності ціноутворення.

«Ми публічно і відкрито зможемо продавати майно, а громада зможе аналізувати, по якій ціні продали. Ціна продажу майна може бути оскаржена, але громадськість зможе висловити свою думку щодо цієї ціни», – заявив Р.Плахтій.

Відтак більшість депутатів проголосувала за запропонований проект. Міський голова Андрій Садовий на запитання голови фракції «Фронт змін» Михайла Хміля, чи підписуватиме він цю ухвалу, не дав ствердної відповіді.

А.Садовий зазначив, він візьме відведений йому законом час на те, щоб вивчити всі зауваження.

Коли ж перейшли до розгляду наступного питання – щодо приватизації великих об’єктів, фракція «Фронт змін» покинула зал засідань. «Ми не бажаємо брати участь у сесії, де свідомо голосують за незаконні речі», – заявив М.Хміль.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *