ОСТАННІ НОВИНИ

Збудник сальмонели виявили у 20 гостей, отруєних на весіллі

Львівський портал

|

У 20 осіб, які отруїлись у Львові на весіллі, виявили збудник сальмонели. Про це на прес-конференції повідомила завідувач відділенням обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян.

За її словами, решта аналізів поки що перебувають на дослідженні, тому що на це птрібно до 7 днів.

«Наречений із нареченою вже зараз перебувають у задовільному стані», – сказала Т. Алексанян.

Вона також повідомила, що важких хворих вже немає. А більшість осіб, які перебувають на лікуванні, знаходяться у стані близькому до задовільного.

Натомість, завідувачка епідеміологічного відділу Львівської обласної СЕС Наталія Тімко розповіла, що збудник сальмонели було виявлено у стравах з курятини, передовсім у заливному, яке за таких температурних умов є ідеальним середовищем для поширення сальмонели.

Господиня повідомила, що купила курятину на ринку «Шувар» в одного з приватних підприємців, які реалізували вироби ТМ «Гаврилівські курчата».

При цьому Н. Тімко зазначила, що представники СЕС взяли проби продуктів цієї торгової марки у того ж таки продавця. Однак збудника сальмонели там не виявили. Щоправда Н. Тімко підкреслила, що м`ясо для проби брали через значний проміжок часу від тоді, як люди купували курятину на весілля.

На сьогодні серед госпіталізованих є працівники з обслуги і в лікарні немає жодної особи, яка контактувала з хворими.

Також Н. Тімко розовіла, що зараз проводяться перевірки навчальних закладів на організацію у них різноманітних забав. Це зроблено тому, що їдальня, в якій відбувалось весілля і отруїлись люди, з 10 червня була закрита на ремонт і проводити там будь-які масові заходи керівництво не мало права.

Нагадаємо, всі госпіталізовані були гостями на весіллі минулої суботи у Львові. Загалом на забаві були присутні 95 осіб. Медики взяли проби їжі із їдальні, де проходило весілля та з дому організаторів забави, щоби з`ясувати джерело хвороби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *