ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери впорядкували занедбаний цвинтар у селі Кореличі

Львівський портал

|

У селі Кореличі на Львівщині відбувався історико-дослідницький табір “Тіні незабутих предків – 2011”. Цього року до участі у роботах з відновлення старого цвинтаря залучили близько 20-ти волонтерів. Про це повідомляє інформаційно-освітній відділ Музею «Територія Терору».

“Якщо минулого року тут стояли непрохідні хащі, то цього року цвинтар вже видно здалеку. Цвинтар має історичну цінність. Він заснований у другій половині 18 століття з приходом в Галичину австрійської влади. Тоді цвинтарі виносили за межі населених пунктів. Багато хрестів, які ми підняли, не датовані. Найдавніші знайдені хрести, на яких є написи, – середина 19 століття. Нещодавно ми підняли хрест, датований 1860 роком”, – зазначив координатор табору Андрій Шиманський.

За час таборування волонтери розчистили територію кладовища від чагарників, підняли понад 300 хрестів, очистили їх від мохів, лишайників та нашарувань ґрунту. Як запевняють організатори табору, за умови ґрунтовної реставрації та консервації (вапнування) пам’ятники простоять ще не менше 100 років.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *