ОСТАННІ НОВИНИ

У Європі стало більше прихильників членства України в ЄС

Львівський портал

|

Зустрічі міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка з єврочиновниками в Брюсселі 18 липня продемонстрували, що європейські партнери стали більш готовими до підтримки євроінтеграції Києва. Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

Він відзначив “суттєвий прогрес у розумінні щирості українського вибору на користь ЄС, і високої ціни у вигляді болючих реформ, яку українське суспільство готове платити за цей вибір”.

За словами Волошина, зараз вже не тільки “найбільш палкі друзі нашої країни” в Євросоюзі, а й скептики готові підтримати Україну, в тому числі, і матеріально, на період адаптації до вимог угоди про зону вільної торгівлі, яка разом з угодою про асоціацію може бути підписана до кінця цього року.

Країни також готові допомогти Україні розробити систему стимулів до подальших реформ.

Нагадаємо, на початку липня Кабінет Міністрів затвердив план першочергових заходів щодо інтеграції України в Євросоюз на 2011 рік.

План першочергових заходів зокрема передбачає продовження переговорів щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, затвердження плану заходів щодо адаптації законодавства України до законодавства ЄC тощо.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *