ОСТАННІ НОВИНИ

Євро загрожує клінічна смерть

Львівський портал

|

Європейська боргова криза може поглибитися в найближчі дні або тижні через зростання дохідності держоблігацій Іспанії та Італії і перерости в подію, що «має величезну системну значимість». Про це заявили аналітики Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS), пише «Інтерфакс».

«Регулятори зовсім не встигають за перебігом подій і навряд чи зроблять щось істотне для підтримки Іспанії чи Італії, – цитує доповідь старшого аналітика ринку облігацій в RBS Харвіндера Шана агентство Bloomberg. – Зараз склалися умови, які можуть призвести до клінічної смерті євро, що має підштовхнути владу до більш рішучих дій».

На думку Х.Шана, інвесторам найближчим часом слід уникати інвестицій в облігації так званих периферійних країнах єврозони, а в ідеалі – всіх держав цієї групи, крім Німеччини.

Дохідність іспанських і грецьких держпаперів у понеділок підскочила до максимуму за весь час існування євро. Дохідність 10-річних держоблігацій Іспанії збільшилася на 25 базисних пунктів, до 6,32% річних, дворічних бондів Греції – на 291 базисний пункт, до 36%.

Під час торгів у вівторок дохідність 10-річних паперів Греції коливається у 18,3%, Ірландії – 14,1%, Португалії – 12,7%, Італії – 5,97%, Іспанії – 6,3%.

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *