ОСТАННІ НОВИНИ

21 дитячий табір закрили через санітарні порушення

Львівський портал

|

21 дитячий табір закрили за результатами перевірки Державної санітарно-епідеміологічної служби до усунення санітарних порушень.

Як пише “Комерсант-Україна”, порушення санітарних норм СЕС виявила практично в кожній четвертій дитячій оздоровчій установі.

Перевірку дитячих установ оздоровлення й відпочинку СЕС почала 14 липня після декількох випадків отруєння дітей у дитячих таборах і базах відпочинку.

“Перевірки триватимуть до кінця оздоровчого сезону”, – повідомила начальник управління громадського здоров’я й санітарно-епідеміологічного благополуччя населення Мінздоров’я Алла Григоренко.

Через порушення санітарних норм СЕС призупинила роботу 21 дитячої установи в різних областях України, у тому числі 3-х наметових містечок. Дітей із них розміщають у сусідніх базах відпочинку.

Як повідомила Григоренко, до 18 липня було перевірено 995 закладів, у 245 з яких виявлені порушення санітарних норм.

За її словами, найпоширеніші з них: неналежний стан кухонного обладнання, невідповідність санітарним нормам води у водоймах для купання, відсутність медоглядів персоналу й використання продуктів харчування ненадійної якості.

“Нерідко на продукти в таборах взагалі немає документів, і неможливо встановити, звідки вони надійшли”, – розповіла Григоренко.

Закриті оздоровчі установи в терміновому порядку усувають порушення.

“Після усунення порушень кожна установа може подати заявку про поновлення роботи. СЕС приймає рішення після повторної перевірки. Наприклад, учора було дозволено відкритися дитячому оздоровчому центру “Ласпі”, закритому 15 липня”, – пояснила Григоренко.

Співробітники кримського туроператора “Ласпі” повідомили, що “при виникненні необхідності терміново перервати відпочинок дитини через погані санітарні умови вартість путівки, звісно, повернуть”. При цьому в компанії зазначили, що відпочиваючі поки не зверталися до них за поверненням грошей по путівках у табори, закриті СЕС.

Як відомо, 12 липня в Севастополі потрапили до лікарні через харчове отруєння 77 дітей із Росії і 9 вожатих табору “Альбатрос”. За фактом масового отруєння дітей порушена кримінальна справа.

У понеділок в. о. головного санлікаря міста Роман Проскурін повідомив, що лабораторні дослідження виявили золотистий стафілокок на кухонному устаткуванні й одязі чотирьох працівників харчового блоку “Альбатроса”.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *