ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні Румунії та Болгарії перекинувся автобус з українськими дітьми

Львівський портал

|

18 липня близько 02.00 на кордоні між Болгарією та Румунією перекинувся туристичний автобус, в якому їхали українські школярі. Як повідомив блогер Леонід Магей, у результаті ДТП постраждали 46 дітей. Автобус прямував з Болгарії в Україну. За словами однієї з потерпілих, частина школярів була доставлена в лікарню, де їм надали медичну допомогу.

Після лікарні дітей доправили в поліцейський відділок і в примусовому порядку змусили підписати протокол про те, що вони не мають жодних претензій з приводу події. Інша частина школярів, яка не потребувала госпіталізації, провела ніч серед поля біля розбитого автобуса.

У даний час, через майже добу після аварії, дітей доставили на кордон Молдови та України. Зараз вони чекають автобус, який доставить їх додому в Київ. Дітей, які потребували медичної допомоги, привезли на перев`язку до лікарні міста Рені (Одеська область).

Як повідомили батьки постраждалих школярів, діти 19 липня мають прибути до Києва. Зранку дітей оглянули українські лікарі, багатьом надали допомогу ще в Румунії.

Аварія сталася на болгарсько-румунському кордоні. Автобус, що виїхав з Варни, злетів з дороги і перекинувся. Румунські правоохоронці кажуть, що винен сам шофер. Він об`їжджав ділянку траси, де був розсипаний гравій, та не впорався з керуванням. Як повідомили у румунській поліції, тест на алкоголь показав, що водій був тверезий.

У МЗС України знають про ДТП. “Міністерство закордонних справ знає про ДТП, яке трапилося за участі українського автобусу, що прямував з Болгарії в Україну з українськими дітьми. На місце одразу виїхав представник українського посольства. Зараз ми з’ясовуємо деталі інциденту і в разі необхідності будемо надавати сприяння всім нашим громадянам, які будуть потребувати допомоги”, – розповів речник МЗС України Олександр Дікусаров.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *