До кінця року вулиця Липинського буде облаштована велодоріжками

Львівський портал

|

До жовтня цього року на вулиці Липинського будуть влаштовані велодоріжки на ділянці від проспекту Чорновола до вулиці Богдана Хмельницького, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Підрядна компанія «Онур», яка веде реконструкцію вулиць, будуватиме  велодоріжки також на вул.Шевченка та на вул.Зеленій.

За словами представника підрядної організації «Онур» Олександра Добоні, загалом на вулиці Липинського буде влаштовано близько чотирьох кілометрів велодоріжок. Вартість 1 погонного метра велодоріжки, шириною 1,5 м, становить близько 250 грн.

«Зараз на вул.Липинського тривають роботи з влаштування тротуарів та велодоріжок. Це перший об’єкт, на якому розпочалася кампанія з облаштування велодоріжок. Прийнято рішення велодоріжки влаштовувати у асфальтобетоні іншого кольору – червоного. Щоб пішоходи орієнтувалися, що це доріжка, якою рухаються велосипедисти. А у плитці викладено тротуар для пішоходів. І є розмежування зон для пішоходів і для велосипедистів. На перехресті вулиць Замарстинівська – Липинського влаштовано близько 400м. велодоріжки разом з тротуаром. Вони плавно переходитимуть до пр.Чорновола, там теж будуть велодоріжки», – розповів Олександр Добоні.

Ще один великий об’єкт, де будують велодоріжки – це вулиця Шевченка.

«В мікрорайоні «Рясне-1», на ділянці від шляхопроводу до «Сільпо», буде окремо виділена велодоріжка, по якій відбуватиметься велосипедний рух у дві сторони. Тобто, ширина цієї подвійної доріжки сягатиме 3 м. Доріжка буде суміжною до проїзної частини місцевої дороги, яка розташована паралельно до шляхопроводу. А вул.Зелена стане першим об’єктом, де велодоріжки влаштують на проїзній частині», – пояснив Олександр Добоні.

Нагадаємо, 23 травня виконавчий комітет ЛМР затвердив Програму першого етапу розвитку веломережі Львова, згідно з якою протягом 9 років у Львові буде збудовано 268 км велодоріжок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *