ОСТАННІ НОВИНИ

Спеціальними гостями Форуму видавців стануть Ерленд Лу та Швейцарія

Львівський портал

|

Норвезький автор супернаївних бестселерів Ерленд Лу та Швейцарія стануть спеціальними гостями цьогорічного Форуму видавців, повідомляє прес-служба форуму.

Ерленд Лу (Erlend_Loe) остаточно підтвердив, що перебуватиме у Львові з вечора 14 вересня до ранку 16 вересня і візьме участь у кількох заходах. Запланована його прес-конференцію, авторський вечір та участь у відкритті Форуму, а також автограф-сесія. Реєстрація на заходи для публіки буде відкрита після 24 серпня. Країною  – спеціальним гостем форуму стала Швейцарія. Спеціальну експозицію і літературну програму представить швейцарська культурна програма «Prohelvetia»,

Традиційно в рамках форуму 15-18 вересня відбудеться 18-ий Національний книжковий ярмарок. Незважаючи на спричинений кризою і дальшим зменшенням зацікавлення українських громадян читанням, заявки на участь у Форумі перевищили наявну площу. Станом на 15 липня зареєстровано  263 учасники. Встановилася черга. Поки що важко сказати, чи насправді криза у видавничому секторі триває.

Також 14-18 вересня відбудеться  6-ий Львівський  міжнародний літературний фестиваль. До участі зголосилося понад 60 іноземних учасників з 25 країн. Список – в додатку і на http://bookforum.com.ua/page/2804.html. Цього року до формування списку авторів запрошені українські видавці. Це дасть можливість синхронізувати програму фестивалю з програмою заходів, які проводять видавці, щоби  стимулювати збут: автограф-сесії і презентації, що відбуваються безпосередньо на стендах видавництв. Проведення фестивалю фінансується з різних джерел: Львівської обласної ради і Львівської обласної державної адміністрації – 200 тисяч гривень, Львівської міської ради – 85 тисяч гривень, Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» – 129 тисяч гривень. З іноземних джерел фінансується проїзд іноземних письменників до Львова і назад.

Всі витрати на місці мають покрити організатори. Поки що дефіцит бюджету становить близько 250 тисяч гривень. У Львівській міській раді, яка є співорганізатором проведення Міжнародного літературного фестивалю, запропонували форуму скоротити програму до мінімуму, однак йогопредставники на таку пропозицію не погодилися . Ми на таку пропозицію погодитися не можемо, тому шукаємо додаткове фінансування. Координатор фестивалю – Гриць Семенчук, [email protected]

14-16 вересня запланований 5-ий видавничий бізнес-форум. На цьому заході мають робитися певні узагальнення щодо стану українського книжкового ринку, обговорюватися заходи по його розвитку, вивчатися нові світові тенденції і аналізуватися перспективи їх втілення в Україні.

Іншою  темою для обговорення стане сумнозвісний проект Закону про національний культурний продукт. Запрошуємо авторів законопроекту, щоб пояснили видавцям, як цей закон вплине на покращення ситуації українських видавництв. Співорганізатор – Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів (УАВК).

15 вересня будуть урочисто оголошені «Найкращі книжки Форуму – 2011». І вже відомо, що це станеться не у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької, де традиційно відбувалася урочиста церемонія оголошення переможців, а в Палаці мистецтв.

Фестиваль перекладу (в рамках Львівського міжнародного літературного фестивалю). На цьому фестивалі будемо серйозно говорити про переклади, слухати іноземних авторів та їх українських перекладачів, а також іноземних перекладачів, що перекладають з української. Заплановано близько 40 подій для фахівців, студентів і для читачів перекладної літератури. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *