ОСТАННІ НОВИНИ

Серед українських продуктів подешевшали лише капуста і картопля

Львівський портал

|

За останній місяць серед овочів в Україні найбільше подешевшала капуста і картопля, точних даних по фруктах не має, розповіла аналітик консалтингового агентства “ААА” Марія Колісник, коментуючи динаміку здешевлення фруктів і овочів влітку.

“Що стосується овочів, то за останній тиждень можна говорити про 5% здешевлення. Найбільше подешевшала молода картопля, а також дешева капуста, яка почала динаміку зниження вартості раніше усіх”, – підкреслила експерт.

Колісник також додала, що в серпні подорожчання фруктів або овочів не очікується, хоча певне подорожчання було на початку літа.

“На початку літа овочі і фрукти дорожчали, а особливо це торкалося саме фруктів і ягід. Наприклад, цього місяця за несприятливих погодних умов особливо дорожчала малина. Справа у тому, що ягоди практично перестали зберігатися і непридатні для перевезення”, – сказала Колісник.

Нагадаємо, за 5 місяців цього року Україна імпортувала 125 тис. т овочів і картоплі на загальну суму 86 млн грн.

Крім того, основними країнами експортерами плодоовочевої продукції в Україну є Туреччина, Польща, певні об`єми продукції завозяться з Китаю, з Білорусі. Плоди експортують Італія, Греція і Іспанія.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *