ОСТАННІ НОВИНИ

Вже 49 гостей з весілля госпіталізували через кишкову інфекцію

Львівський портал

|

На 12-у годину дня в обласній інфекційній лікарні перебували вже 49 хворих з гострою кишковою інфекцією та гастроентероколітом, інформує прес-служба головного управління охорони здоров`я Львівської ОДА. Серед госпіталізованих — 10 дітей від двох до 16 років.

За даними медиків, стан у переважної кількості хворих близький до середньої тяжкості, у 7-ми хворих стан тяжкий, однак не вимагає лікування у відділенні інтенсивної терапії. Інфузійними розчинами, антибіотиками та іншими медикаментами установа забезпечена в повному обсязі.

Водночас прес-служба ЛОДА повідомила, що всі хворі є мешканцями Львова і Пустомитівського району Львівської області.

Усі пацієнти консультовані консиліумом лікарів обласної інфекційної клінічної лікарні. Проведено комплекс клініко-лабораторних обстежень, здійснюється медикаментозне лікування відповідно до клінічних протоколів МОЗ України. Необхідними медичними препаратами і дієтичним харчуванням усі хворі забезпечені у повному обсязі. У стані здоров’я пацієнтів, що поступили у числі перших, спостерігається позитивна динаміка.

З’ясовано, всі госпіталізовані особи 16 липня після 18 години були гостями на весіллі у їдальні технологічного технікуму, що у м. Львові, по вулиці Пимоненка, 17. Учасниками весілля було близько 100 осіб. Етіологічний фактор та обставини, що сприяли виникненню масового захворювання встановлюється. Серед імовірних причин кишкової інфекції фахівцями розглядаються продукти харчування, що споживалися гостями весілля ( страви з курячого м’яса, а також м’ясні салати з майонезом, свіжі помідори та огірки).

Фахівці держсанепідслужби міської СЕС Львова та СЕС Сихівського району Львова провели перевірку їдальні технологічного коледжу. Відібрано для бактеріологічного дослідження змиви і зразки кулінарних виробів, води питної централізованого водопостачання. З будинку осіб, що організовували весілля, відібрано зразки кулінарних виробів домашнього приготування. Протиепідемічні заходи та епідеміологічне розслідування тривають.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *