ОСТАННІ НОВИНИ

Виробництво автомобілів в Україні за півроку збільшилось майже на 70%

Львівський портал

|

Українські автовиробники в першому півріччі 2011 року збільшили виробництво легкових автомобілів до 45,4 тисяч одиниць, що на 66,5% перевищує показник аналогічного періоду 2010 року, повідомила держслужба статистики.

Випуск легкових автомобілів в червні в порівнянні з попереднім місяцем виріс на 1,5% до 8,3 тисяч одиниць.

За даними Держстату, в січні-червні поточного року випуск вантажних автомобілів на Україні впав на 47,7% до 1,392 тисяч одиниць, а випуск автобусів виріс на 25,4% до 1,371 тисяч одиниць.

Нагадаємо, що Мінекономрозвитку почало розслідування відносно імпорту легкових автомобілів у відповідь на прохання асоціації Укравтопром підвищити мита на імпортні автомобілі на 34% для стимулювання внутрішнього виробництва.

Ініціатором розслідування була асоціація Укравтопром. Приводом для цього називають значне збільшення співвідношення між імпортом і власним виробництвом, і як наслідок – стрімке падіння продажів на внутрішньому ринку, що привело до різкого скорочення обсягів виробництва, чисельності працюючих і значного погіршення фінансово-економічного стану підприємств.

Якщо уряд задовольнить вимоги вітчизняних автовиробників і введе спеціальне мито на імпортні легкові автомобілі, такі транспортні засоби відразу ж істотно подорожчають. За оцінками експертів, іномарки можуть подорожчати до 40%.

TCH.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *