ОСТАННІ НОВИНИ

Затримано злочинне угрупування, яке підозрюють у вбивстві Федини та пограбуванні Шумської

Львівський портал

|

 Три тижні тому на території Львівської області затримали злочинну групу, яку підозрюють у вчиненні розбійних нападів на головного лікаря Пустомитівської райлікарні у вересні 2010 року та на будинок судді Апеляційного суду Львівської області у червні 2011 року. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив перший заступник прокурора Львівської області Володимир Гураль.

Зокрема, за його словами, було затримано шестеро осіб, які входили до злочинного угрупування. Ще одна особа знаходиться у розшуку.

«На нашу думку, до вчинення цих злочинів причетна група, яку затримали три тижні тому. Вже доведено чотири епізоди злочинів, скоєних ними. Зараз проводиться збір доказової бази і ми чекаємо на завершення експертиз. Після проведення слідчих дій та отримання результатів експертиз ми будемо приймати відповідне рішення», – зазначив В.Гураль.

Перший заступник прокурора Львівської області також розповів, що окремі заарештовані особи пішли на співпрацю з досудовим слідством. «Тому ми маємо надію, що і інші члени угрупування будуть викриті та затримані», – повідомив Володимир Гураль.

Загалом, за його словами, на території Львівщини діяло кілька особливо небезпечних злочинних угрупувань, які катували, вбивали людей, а також викрадали їх цінності та гроші. Цього року вдалося затримати декілька таких угрупувань, серед яких і вище вказана злочинна банда.

Нагадаємо, 2 вересня 2010 року відбувся розбійний напад на будинок головного лікаря Пустомитівської районної лікарні та депутата районної ради Ярослава Федини. Злочинці жорстоко убили чоловіка. За фактом вбивства головного лікаря Пустомитівської ЦРЛ порушено кримінальну справу за ст. 115 Кримінального кодексу України.

У червні 2011 року в одному із населених пунктів Пустомитівського району було здійснено розбійний напад на будинок судді Надії Шумської. Тоді до будинку увірвалося четверо невідомих. Вони застосували фізичне насилля до сім’ї судді, заволоділи майном та зникли з місця події. Загалом грабіжники винесли з будинку понад 5 тис доларів США, 2 тис. грн., золоті вироби та мисливський нарізний карабін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *