ОСТАННІ НОВИНИ

Нападника на чернівецький ломбард затримали за «гарячими» слідами

Львівський портал

|

Увечері 13 липня було скоєно напад на ломбард «Бірюза» на центральній вулиці Чернівців (Головна, 43). 20-річний юнак, котрий заклав у ломбарді свій ноутбук і не зміг вчасно його викупити, завдав кухонним ножем колотих ран двом працівницям ломбарду, в результаті чого одна з них загинула.

Зловмисника затримали співробітники охоронної фірми «Ефорт-Гарант», які оперативно зреагували на сигнал пульту охорони. Тривожний сигнал надійшов на пульт о 19.13., а вже через 4 хвилини оперативна бригада була на об’єкті нападу. «Перехожі, які були на місці злочину зорієнтували наших працівників щодо прикмет підозрюваного, – розповідає заступник директора ДП «Ефорт-Гарант» Павло Куксанов, – і за «гарячими слідами» його було затримано на сусідній вулиці Руській та передано в руки міліції». Нападник у скоєному зізнався і зараз перебуває під вартою, чекаючи поки йому висунуть звинувачення.

«Наша охоронна служба у цій ситуації спрацювала дуже швидко і злагоджено, – зазначив Віктор Пантюшев, заступник директора Антства економічної безпеки «Ефорт». –  Надзвичайно шкода, що не вдалося уникнути жертв. Криміногенна ситуація сьогодні є непростою, тому перед власниками об’єктів, що мають справу з великими обсягами готівки чи працюють у нічний час, а також перед компаніями, які надають охоронні послуги стоїть дуже важливе завдання – безпека людей, які працюють на таких об’єктах».

Як зазначають експерти, для належної безпеки власники подібних закладів повинні вживати цілий комплекс відповідних заходів, починаючи від сигналізації, належних умов зберігання коштів та цінностей і завершуючи фізичним чергуванням охоронців безпосередньо у приміщенні. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *