ОСТАННІ НОВИНИ

Перший етап запровадження нової транспортної схеми Львова розпочнуть у вересні

Львівський портал

|

Нову транспортну мережу у Львові поетапно планують впроваджувати у Львові вже з вересня. Схема передбачає зміну руху громадського транспорту, комфортне облаштування зупинок, зонування міста на території, впровадження електронних квитків та GPS-системи для контролю за рухом транспорту. Про це сьогодні на представленні транспортної схеми розповів керівник проекту компанії «Луїс Бергер» Девід Джерретт.

Серед особливостей нової транспортної мережі міста є створення шести радіальних маршрутів, що вестимуть від периферійних районів до центру міста, та ще 40 хордових маршрутів, що перевозитимуть пасажирів з одного району міста в інших, не заїжджаючи до центру міста. Так центр міста максимально розвантажиться, адже по малому транспортному кільцю проходитимуть тільки 6 маршрутів (для порівняння зараз через центр міста проходить 31 автобусний маршрут).

Принципи, за якими сформовано нову транспортну схему міста, покликані полегшити пересування містом, пришвидшити рух громадським транспортом, зробити електротранспорт пріоритетним, а також розвантажити центр міста від автобусів середньої місткості.

Кожному району присвоєний певний колір і відповідно до цього кольору будуть оформлені зупинки. Схема руху транспорту має бути розміщена на зупинках та позначена на громадському транспорті. Поділ районів за кольором і відповідне оформлення зупинок та транспорту полегшить львів’янам розуміння концепції нової транспортної схеми та зробить користування громадським транспортом більш зручним. Окрім того, відстань між зупинками також зменшили. Щоб перейти від однієї до іншої зупинки потрібно буде витрати приблизно 7 хвилин часу.

Також нова схема передбачає зони контрольованого паркування, громадський транспорт матиме пріоритет над приватним. Водночас розробники нової схеми руху зазначають, що виключили будь-яку конкуренцію між приватним та громадським транспортом.

Наступним етапом буде покращення якості обслуговування пасажирів. Вже з наступного року планується запровадити електронні квитки в громадському транспорті. Кошти на це виділять іноземні інвестори.

Довідка:

На сьогодні в місті діє 74 маршрути автобусів середньої місткості, 4 маршрути автобусів великої місткості, 19 маршрутів електротранспорту. Ці маршрути обслуговує близько 800 автобусів середньої місткості, 35 автобусів великої місткості, близько 110 одиниць електротранспорту. Крім того, територією міста проходять численні приміські маршрути, які дублюють місцеві. Через центральну частину міста проходить 31 автобусний маршрут. Середня експлуатаційна швидкість електротранспорту близько 10 км/год., автобусів – близько 15 км/год. Проїзд центральною частиною міста може тривати до 30 хв.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *