ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко звинуватили у злочинах на території Росії

Львівський портал

|

Представники звинувачення у “газовій справі” заявили, що Юлія Тимошенко здійснила злочин на території Росії. Під час судового засідання прокурор попросив суд долучити до справи копію листа Генпрокуратури РФ у відповідь на запит української Генпрокуратури.
У листі зазначалося, що було встановлено той факт, що у Головній військовій прокуратурі розслідувалася кримінальна справа щодо колишнього керівника промислово-фінансової корпорації ЄЕСУ Юлії Тимошенко за фактами надання хабарів через посередників військовим посадовим особам Міноборони Росії.
За інформацією Генпрокуратури РФ, справу було припинено у 2005 році через закінчення терміну давності. Прокурор РФ зазначив, що на території Росії підсудна здійснила злочин. “Злочин пов`язано з данням хабарів представникам Міноборони РФ щодо укладення угод з корпорацією ЄЕСУ”, – заявив прокурор.
За його словами, ці дані “характеризують особистість підсудної”. Суддя Родіон Кірєєв ухвалив долучити цей документ до матеріалів справи.
Нагадаємо, у Печерському райсуді розглядається кримінальна справа проти екс-прем`єр-міністра Юлії Тимошенко щодо газових угод. Її звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень під час підписання в 2009 році контрактів між Україною і Російською Федерацією на постачання і транзит газу.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *