ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували книгу про життя організатора УСС Михайла Гаврилка

Львівський портал

|

 Учора, 14 липня, у Львівському палаці мистецтв за сприяння Львівської обласної ради відбулася презентація нової книжки Романа Коваля “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею”. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

У ній йдеться про забутого українського скульптора, художника і поета. В історію Михайло Гаврилко увійшов і як організатор війська – Українських Січових Стрільців, Сірої дивізії Армії УНР та повстансько-партизанського руху на Полтавщині. У презентації взяли участь автор книги Роман Коваль, мовознавець Ірина Фаріон, письменники Роман Лубківський та Ігор Калинець, онук Михайла Гаврилка, професор медицини Орест Абрагамович. Привітав учасників зібрання голова Львівської обласної ради Олег Панькевич. 

Під час зустрічі голова обласної ради Олег Панькевич подарував Романові Ковалю збірку історичних фотографій січових стрільців, видану за його сприяння, та годинник з гербом Львівщини.

Також з ініціативи голови Львівської обласної ради книгу Романа Коваля “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею” отримають усі бібліотеки Львівщини.

Довідка:

Михайло Гаврилко жив у Львові в 1907 – 1918 роках (з перервами), з цим містом пов’язано багато сторінок його біографії. Життя його завершилось трагічно – восени 1920 року на станції Полтава більшовики спалили його в топці локомотива. Спалили живим.

Книга про митця-вояка має 472 сторінки кольорового друку. У ній вміщено понад 600 листівок і фотографій, більшість з яких оприлюднюється вперше. В додатках до книги – близько сотні документів, більшість з яких також вперше вводиться в науковий обіг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *