ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський термінал аеропорту готовий на 60%

Львівський портал

|

Готовність нового львівського терміналу аеропорту складає 60%. Про це повідомляє ДП «Дирекція з будівництва об’єктів до Євро-2012».

«В новому терміналі аеропорту завершені роботи з влаштування даху. Також влаштовано плоскі скляні фасадні системи споруди. На даний момент завершені усі будівельно-монтажні роботи, тривають внутрішні оздоблювальні роботи, ще прокладають інженерні системи водозабезпечення та водовідведення, а також вентиляційні шляхи та електричні мережі. У червні будівельники розпочали влаштування «теплої» підлоги терміналу, яка стане елементом опалення будівлі», – розповіли у дирекції.

В липні розпочався монтаж багажного відділення, роботи триватимуть до жовтня. Також наприкінці червня розпочались роботи з встановлення ліфтів, загалом планується встановити 22 ліфти. Триває робота над встановленням ескалаторів. Монтаж ескалаторів планують закінчити у жовтні, всього встановлять 14 ескалаторних доріжок. На фінішній прямій зараз будівництво першої черги злітно-посадкової смуги аеропорту.

Щодо старого терміналу, то розглядається подальше використання цього приміщення.

«Є кілька варіантів використання приміщення аеровокзалу. Один варіант – діючий термінал для Віп-персон, другий –  музей авіації і техніки, третій – комерційно-виставковий заклад. Але спочатку ми мусимо перенести пасажиропотік в інший термінал. Як відомо, у Львові вже тривалий час плекають ідею створення музею техніки. Це вкрай потрібно було б для львівської молоді, можна відкрити школу технічної творчості. Рішення прийматимуть спільно дирекція аеровокзалу та місто, можливо частина приміщення, все ж таки,відійде  під музей авіації і техніки», – зазначив начальник управління архітектури ЛМР Юрій Криворучко. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *