ОСТАННІ НОВИНИ

За несвоєчасну реєстрацію новонароджених у Львові оштрафували 20 осіб

Львівський портал

|

Шевченківська районна адміністрація щотижня на засіданні адміністративної комісії приймає рішення про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за несвоєчасну реєстрацію народження дітей. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Відповідно до ст.144 Сімейного кодексу України батьки зобов`язані  невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини,  зареєструвати народження дитини в органі державної реєстрації актів цивільного стану. Невиконання цього обов`язку є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом», – повідомила заступник голови Шевченківської районної адміністрації Катерина Гороховська. 

За словами Катерини Гороховської, адміністративною комісією при Шевченківській районній адміністрацій з початку 2011 року було притягнуто 20 осіб до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму 340 грн., за несвоєчасну, без поважної причини реєстрацію батьками народження дитини в державних органах реєстрації актів цивільного стану.

Сума штрафу за несвоєчасну реєстрацію дітей  становить від 17 до 51 грн.

«Дуже важливо, щоб батьки без поважних причин не зволікали з вирішенням цього питання», – зазначила Катерина Гороховська.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *