ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові знову зіграли перший футбольний матч в Україні

Львівський портал

|

 

На території Стрийського парку у Львові відбулася реконструкція першого футбольного матчу в історії України та Польщі, який відбувся 117 років тому між командою львівського спортивного товариством «Сокіл» та командою з Кракова, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Святкування було організовано Департаментом «Євро 2012». В рамках заходу організовано квест для вболівальників, виступ оркестру сухопутних військ, демонстрація фільмів та фото того часу та виступ гурту Йорий Кльоц. Гостей свята привітали міський голова Андрій Садовий, директор департаменту «Євро 2012» Олег Засадний, голова Федерації футболу Львівщини Ярослав Грисьо, Друг Євро 2012 Артем Федецький.

Переможці матчу отримали подарунок – гасові лампи.

Довідка

На території України перша футбольна команда з місцевих жителів під назвою «Сокіл» була створена 1894 року у Львівському гімнастичному товаристві «Сокіл». Свою першу офіційну гру вона провела у Львові з краківською командою «Сокіл» 14 липня 1984 року на новозбудованому стадіоні в рамках другого зльоту гімнастичного товариства «Сокіл», який проходив під час другої Галицької загальнокрайової виставки досягнень.

Гра тривала до першого гола. М`яч у ворота суперників на 6-тій хвилині забив львів`янин Володимир Хомицький. Матч судив професор Виробек із Кракова. Проведений матч вважається початком літопису українського футболу. Цю дату офіційно затверджено в 1999 році Виконавчим комітетом Федерації футболу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *