ОСТАННІ НОВИНИ

Над новою структурою Львівської міськради депутати думатимуть навіть на відпочинку

Львівський портал

|

Депутати Львівської міської ради на сьогоднішньому пленарному засіданні прийняли «за основу» проект ухвали «Про затвердження структури виконавчих органів міськради та загальної чисельності апарату ради, її виконавчих органів, витрат на їх утримання» й вирішили скерувати його на доопрацювання. Відтак наступний розгляд цього питання буде не раніше вересня.

Фактично депутати погодилися на пропозицію міського голови Львова Андрія Садового й не стали нині обговорювати детальніше запропоновану нову структуру.

Зокрема, депутатів цікавила можливість скорочення штату чиновників мерії. Натомість міський голова пропонував створити ще три додаткові управління – управління персоналом, ІТ та ОСББ.

«Я пропоную ухвалу взяти за основу, відправити на доопрацювання і на наступних пленарних засіданнях, коли буде готовність, щоб ми могли зайнятись питанням структури. Я думаю, що зекономити можна ще більше, якщо буде менше популізму, а буде реальна робота. Сьогодні проект структури, який ми виносимо – це є можливість, аби всі депутати, голови комісій подали свої пропозиції. Потім я систематизую всі ті пропозиції і вже внесу цю структуру, яка буде максимально враховувати зауваження. Я дав певні доручення заступникам міського голови подумати над оптимізацією. Хоча ми не робили таких абсурдів, як було у інших містах, коли за останні роки в 2,5 рази збільшили кількість урядників. Ми їх не збільшували. Структура є достатньо фаховою. Але час вимагає певних змін. Ми активно працюємо щодо збільшення ОСББ, тому хочу, щоб ми мали окреме управління, яке буде займатись розвитком ОСББ. Вводимо окреме управління персоналом. Це дуже важливо, є брак кадрів, треба працювати з людьми, шукати нових. В нас є багато вакансій, на які ми не можемо знайти фахових людей. Будемо створювати нове управління ІТ, яке має зробити більш модерною і доступною для мешканців міську раду, щоб документ, наприклад, міг бути засканований і проходити кабінетами у електронній формі», – зазначив А.Садовий.

Він запевнив, що створюючи нові управління, не передбачається збільшення працівників.

За інформацією відділу кадрів, згідно з штатним розписом зараз у мерії 1325 працівників.

Нагадаємо, секретар міськради Василь Павлюк у коментарі журналістам зазначив, що до запропонованої міським головою нової структури виконавчих органів є чимало зауважень. Відтак він ще вранці припустив, що це питання обговорюватиметься зі жвавими дискусіями, або ж буде скеровано на доопрацювання. Також В.Павлюк повідомив, що після сьогоднішньої сесії відбудеться наступного тижня ще одне засідання, але на ньому розглядатимуться питання, пов’язані виключно з підготовкою до Євро-2012. Після цього депутати підуть на літні канікули й повернуться до роботи аж усередині вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *