ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий пригрозив Уварову розпуском Винниківської міськради

Львівський портал

|

Міський голова Львова Андрій Садовий під час сьогоднішньої сесії Львівської міськради пригрозив голові Винниківської міськради Сергію Уварову розпустити раду, котру він очолює. Щоправда ця погроза більше свідчила загалом про особисте ставлення А.Садового до свого колеги, аніж носила реальний зміст.

До погрози А.Садовий вдався після звернення винниківських депутатів з проханням надати пояснення, чому затягується ремонт головної магістральної дороги, що веде у Львів через Винники. Адже на цю магістраль уже передбачено у бюджеті Львова 1 млн 100 тис грн. Однак минуло півроку після рішення ЛМР про виділення коштів, тендер на проведення ремонтних робіт проведено у червні, але досі не укладено договір з переможцем тендеру.

Зі зверненням від винниківських депутатів виступив секретар ВМР Ігор Мойсеєнко. Йому ж і довелося вислухати спіч від мера Львова.

Спочатку А.Садовий висловив претензії до С.Уварова з приводу того, що останній ігнорує щотижневі апаратні наради у міського голови Львова, а власне там розглядаються важливі питання життєзабезпечення не лише Львова, а й міст-сателітів. «Передайте вітання Уварову. Чомусь йому не личить ходити на наради, а от писати листи про дороги личить. Ми візьмемо і розпустимо Винниківську міську раду. Громада Винник голосує за мера Львова, а мер розпорядження голови Львова не виконує. Натомість Винниківська міськрада ставить нам ультиматум», – заявив А.Садовий.

Підтримав громаду Винник депутат-мажоритарник з цього округу Олег Махніцький. Він наголосив, що необхідно розпочинати ремонт дорожнього покриття винниківської вулиці, адже бюджет Львова також поповнюється й від сплати податку із власників транспортних засобів, котрі мешкають у містечку. Натомість А.Садовий згадав ще й про комунальні борги винниківчан й інші проблеми міста, які місцевий мер не поспішає розв’язувати. А також прояснив, чому винниківський бюджет є дуже невеликий. «Чи відомо комусь скільки впродовж останнього часу було роздано земельних ділянок у Винниках? Якщо б їх продавали через аукціон, то бюджет був би суттєво більший. Звичайно, ми будемо помагати і дорогу зробимо, але має бути співжиття між містами. Коли землю роздавати, то ніхто не приходить у Львівську міськраду радитися, а от допомоги просять», – заявив А.Садовий.

«Це дуже «плаваюче» питання, адже конкурс проведений та дотепер договору з переможцем не підписано. Тому ми звернулися до мера Львова, аби він взяв це питання під особистий контроль», – зазначив у коментарі «Львівському порталу» секретар Винниківської міськради І.Мойсеєнко.

Окрім того, винниківчан  цікавить, хто нестиме персональну відповідальність, якщо дорожнє полотно буде зремонтоване несвоєчасно й не завершиться до зимового періоду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *