ОСТАННІ НОВИНИ

Суд оголосив перерву у слуханні справи братів Ковалівих

Львівський портал

|

Учора, 13 липня, Галицький районний суд Львова оголосив перерву в слуханні справи депутатів Самбірської районної ради від Всеукраїнського об`єднання “Свобода” Михайла та Володимира Ковалівих. Наступне засідання призначили на 20 липня 2011 року, інформує прес-служба партії.

Від 9.00 депутати та активісти ВО «Свобода» пікетували суд, скандуючи гасла: “Свободу політв`язням!”, “Ні – політичним репресіям!”, “Волю братам Ковалівим!”. Серед пікетувальників був голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, який висловив свою підтримку дружинам та рідним братів Ковалівих. Тим часом у залі суду було дуже багато людей, серед яких дружини та родичі підсудних, а також депутати місцевих рад.

Після закінчення розгляду справи сторона обвинувачення попросила зробити перерву в засіданні. Суд задовольнив їхнє прохання і оголосив перерву до 20 липня.

Зазначимо, що 11 липня 2011 року після заслуховування свідків, потерпілих та обвинувачених суд оголосив перерву до 13 липня 2011.

 Нагадаємо, що 15 травня 2011 року міліція затримала і силоміць доправила до Львівського міського управління міліції двох депутатів Самбірської районної ради від Всеукраїнського об`єднання “Свобода” братів Михайла та Володимира Ковалівих. Як пояснили затриманим, їх допитуватимуть як свідків у справі щодо подій у Львові 9 травня.

Згодом щодо депутатів Ковалівих порушили кримінальну справу за статтею 345, ч.2 Кримінального кодексу України, тобто “за умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов`язків”. Ця стаття передбачає покарання обмеженням волі або позбавленням волі на термін до 5 років.

18 травня 2011 року Личаківський районний суд Львова постановив застосувати щодо братів Михайла та Володимира Ковалівих як запобіжний захід утримання під вартою у львівському слідчому ізоляторі №19.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *